”Vi skal turde sige det højt”: Nyt projekt skaber tryghed i arbejdsmiljøet

Med støtte fra Velliv Foreningen har Hyldgaard & Larsen uddannet sine arbejdsmiljørepræsentanter og ledere i psykologisk tryghed.
dato

Hyldgaard & Larsen har styrket samarbejdet om arbejdsmiljøet på tværs af otte bo- og specialtilbud

Hvordan skaber man åbenhed og psykologisk tryghed blandt medarbejdere, der arbejder med nogle af samfundets mest sårbare borgere – og som er spredt over hele Nordjylland og Vestjylland? Det spørgsmål har den socialpædagogiske organisation Hyldgaard & Larsen taget fat på med et nyt projekt, der skal styrke samarbejdet om arbejdsmiljøet på tværs af hele organisationen.

Med en bevilling på 69.500 kroner fra Velliv Foreningen har virksomheden uddannet sine arbejdsmiljørepræsentanter og ledere i psykologisk tryghed.

Vi arbejder med mennesker i meget sårbare livssituationer – ofte med komplekse psykiske, sociale og adfærdsmæssige udfordringer. Det kræver, at vores medarbejdere kan dele bekymringer og løsninger åbent. For at det kan lade sig gøre, skal vi kende hinanden og føle os trygge,” fortæller Sina Normann Kirkeby, drifts- og kvalitetsdirektør i Hyldgaard & Larsen.

En mere åben dialog

Virksomheden har gennemgået en stor udvikling og rummer i dag fire botilbud og fire mindre enheder, fordelt over Nord- og Vestjylland. Derfor har behovet for et fælles sprog og nogle klare, fælles rammer været stort.

Projektet har blandt andet budt på fælles udviklingsdage, walk and talks og dialoger om, hvordan man som arbejdsmiljørepræsentant og leder kan arbejde som et team.

”Vi har arbejdet med, hvordan vi sammen skaber værdi og lærer af hinanden. Jeg har selv fået en mere åben dialog med min arbejdsmiljørepræsentant. Vi er blevet bedre til at tale om det, der fylder, også når det er svært,” siger Anne Rugholt, kvalitetschef.

Vi vil sige fejlene højt

Sina Normann Kirkeby fortæller, at ledere og kolleger naturligt deler de gode fortællinger og best practice. Men det er vigtigt, at det ikke bliver et glansbillede:

”Vi skal også turde fremhæve fejl og komme med konstruktiv kritik. Som ledere øver vi os i at sige fejl højt og bruge dem til læring. Hvis ikke vi tør dele det, der er svært, går det ud over både trivsel og kvaliteten i vores tilbud til borgerne.”

Anne Rugholt oplever allerede, at den nye tilgang gør en forskel i hverdagen:
”At man tør sige tingene, som de er, giver en følelse af, at man ikke behøver løfte alene – man kan løfte i flok. Den tryghed kommer til at få betydning for vores mentale sundhed.”

Næste skridt: Konfliktkursus og netværk

Arbejdet stopper ikke her. Hyldgaard & Larsen har besluttet at sende en gruppe medarbejdere på konfliktambassadør-uddannelse, så de kan støtte kollegerne i at håndtere svære situationer. Derudover er der planer om at skabe et netværk for arbejdsmiljørepræsentanter på tværs af enhederne.

”Vi har fået et stærkere fælles fundament. Det kommer til at gøre en forskel for både medarbejdere og de borgere, vi er sat i verden for at hjælpe,” siger Sina Normann Kirkeby.

Om Velliv Foreningen

Velliv Foreningen støtter indsatser, der styrker den mentale sundhed på arbejdspladser og i lokalområder. Alle virksomheder, foreninger og organisationer kan søge midlerne. Velliv Foreningen støtter projektet hos Hyldgaard & Larsen Støtte ApS med 69.500 kr. Læs mere om muligheder for støtte på www.vellivforeningen.dk

Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.