Syng dig sund og glad

Direktør Jesper Cebula Rasmussen overrakte en check på 25.000 fra Spar Nord Fonden. (Foto: Hjørring Kommune)
dato

Tirsdag den 23. januar var der premiere på det nye initiativ ”Syng dig sund” på Sundhedscenter Hjørring. Her var en flok sangglade mennesker mødt op for at synge sammen akkompagneret af musikterapeut Jens Anderson-Ingstrup på guitar.

Med på dagen var også direktør i Spar Nord Jesper Cebula Rasmussen, som overrakte initiativtagerne en donation fra Spar Nord Fonden på 25.000 kr.

Syng dig sund er et projekt, som gennem fællessang skal øge den fysiske, sociale og mentale trivsel hos mennesker i sårbare livssituationer.

Det er nemlig sundt at synge og de fleste har oplevet, at sang og musik har en særlig evne til at påvirke os og give os umiddelbar glæde og nydelse.

Sang modvirker stress og ensomhed, og gør noget godt for både kroppen og hjernen hos mennesker i alle aldre og livssituationer.

Når vi lytter til musik og synger sammen, frigives oxytocin og dopamin i hjernen, som får de fleste til at føle sig veltilpas. Sundhedssang kan derfor være et pusterum og en vej til et bedre liv for mennesker, som er udfordret på krop og sjæl.

Hvem kan være med?

Syng dig sund er et tilbud til mennesker, som har været igennem et længerevarende kritisk sygdomsforløb eller som er ramt af alvorlig stress, depression eller angst.

Det kan også være patienter med forskellige kroniske sygdomme som fx diabetes, hjertesygdom, sklerose, parkinsons eller demens. Også mennesker med kronisk lungesyge vil have gavn af at træne lunger og vejrtrækningskontrol gennem sang.

Der er udgivet et særligt sanghæfte til projektet, som rummer velkendte melodier fra flere forskellige genrer.

Det er pH.d. i musikterapi Jens Anderson- Ingstrup fra Institut for kommunikation og psykologi AAU, der står for den ugentlige sundhedssang.

Projektet er støttet af bl.a. Spar Nord Fonden, Kulturkanten, Sangkraft Hjørring og Hjørring Musiske Skole.

Man kan få mere at vide om sundhedssang hos sin hjemmesygeplejerske eller SOSU-hjælper og hos personalet på Sundhedscenter Hjørring.

Syng dig sund finder sted tirsdag formiddag fra kl. 10.00-11.00 på Sundhedscenter Hjørring, Bistrupvej 3, 9800 Hjørring.

Det er gratis at deltage og man må gerne tage en ven eller pårørende med.

https://hjoerring.dk/nyt-og-presse/nyheder/2024/jan/syng-dig-sund-og-glad

Kilde: Hjørring Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.